Product functies

tips advice

5 voordelen van het aanbieden van een wachtlijst voor jouw salon

August 02, 2024 — Amber

Als ondernemer zijn je klanten het allerbelangrijkst om een succesvolle salon te kunnen runnen. Je stelt ze niet graag teleur en een volle agenda kan er zo nu en dan voor zorgen dat klanten verder gaan kijken.

Om momenten als deze te voorkomen, biedt een wachtlijst uitkomst. En al helemaal wanneer deze automatisch werkt!

Ik deel 5 voordelen waarom het aanbieden van een wachtlijst een must-have is voor jouw salon.

1. Geen gemiste klanten meer

Met een automatische wachtlijst hoef je nooit meer klanten teleur te stellen omdat je volgeboekt bent. Klanten kunnen zichzelf op de wachtlijst zetten voor hun gewenste tijdstip.

Zodra er een plekje vrijkomt, worden alle klanten op de lijst automatisch op de hoogte gebracht. Zo voorkom je gemiste omzet en houd je je klanten blij én loyaal.

2. Optimaal met je tijd omgaan

Tenzij je met aanbetalingen werkt, liggen annuleringen op de loer in een servicegerichte industrie als deze. Ze zijn haast onvermijdelijk. Mooi weer voorspeld? Dan kan je gaten in de agenda garanderen.

Maar dankzij een wachtlijst betekent niet dat deze tijd verloren moet gaan. Met een automatische wachtlijst worden de open plekken snel en efficiënt opgevuld. Dit zorgt ervoor dat je agenda altijd optimaal benut wordt, zonder dat jij extra tijd hoeft te besteden aan het zoeken van vervangende klanten.

3. Een extra boost in klanttevredenheid

Klanten waarderen het wanneer er wordt meegedacht met een oplossing voor hun probleem, in dit geval: een passende tijd vinden voor een nieuwe afspraak. Met een automatische wachtlijst, breng je de oplossing naar hen toe!

Zij ontvangen namelijk een mailtje wanneer er een plek beschikbaar is op de gewenste dag. Zo weten klanten dat er bij jou altijd een kans is op een behandeling, zelfs als je agenda vol zit.

4. Meer overzicht, meer focus op behandelingen

Handmatig een wachtlijst bijhouden kan enorm tijdrovend en rommelig zijn. Wanneer je met een automatische wachtlijst werkt, verdwijnen al deze problemen als sneeuw voor de zon.

Het systeem stuurt automatisch een mail uit naar de klanten die zich hebben aangemeld en op basis van first come, first serve is het plekje weer opgevuld.

Zo hoef jij je tijdens je behandelingen niet druk te maken om je agenda. Dit wordt dankzij de wachtlijst zo optimaal mogelijk opgevuld.

5. Een hogere agenda bezetting

Met een automatische wachtlijst zorg je ervoor dat er altijd klanten klaar staan om een open plek in te nemen. Daardoor is de bezetting van je salon een stuk hoger, dan wanneer je niet werkt met een wachtlijst.

Hiermee verhoog je niet alleen je omzet, maar je verhoogt ook de efficiëntie van hoe jij je salon runt. Minder lege stoelen betekent meer behandelingen en meer tevreden klanten.

De Automatische Wachtlijst in Salonized uitproberen?

Een automatische wachtlijst voor je online agenda is niet alleen een handige tool, het is een game-changer voor je salon. Het helpt je om je klantenbestand te maximaliseren, je tijd efficiënter te beheren, klanttevredenheid te verhogen, je administratieve lasten te verlichten en je agenda bezetting te verhogen.

Salonized Boost Uitbreiding

Als deze lange lijst aan geweldige voordelen je al niet over de streep haalt, dan vast wel het voordeel dat Salonized altijd de eerste 14 dagen gratis te gebruiken is voor nieuwe klanten!

Probeer Salonized 14 dagen gratis

Elk Salonized pakket bevat de wachtlijstfunctie. Kies je voor ons Afspraken pakket, dan kun je dit uitbreiden met Boost. Met Boost krijg je tegen een kleine maandelijkse meerprijs toegang tot de Automatische Wachtlijst en de Reviewsfunctie. Bekijk onze pakketten en prijzen op onze website.

Amber Provoost

Content Marketing Lead

Amber houdt van 90’s dance classics, speciaalbiertjes en sprankelende lichtshows. Als onderdeel van het Growth Marketing team inspireert ze je graag via haar betoverende copy en deelt ze met alle liefde al haar kennis in haar blogs.

Maak in twee eenvoudige stappen je account aan

Of je nu alleen werkt of in een team; Salonized staat klaar voor jou. Eenvoudig, maar zeer effectief.

Aan de slag 14 dagen gratis proefperiode