Product functies

tips advice

Snel, simpel, Salonized: jouw online kassasysteem voor eenvoudige salonbetalingen

July 04, 2024 — Amber Laatst bijgewerkt op July 26, 2024

Het is de eerste van de maand, dat betekent dat je weer even moet gaan zitten om je boekhouding in orde te krijgen. Factuurtjes printen, bonnetjes verzamelen, openstaande betalingen najagen… Zo zonde van je tijd, vind je niet?

Stap over op een digitaal kassasysteem en maak de eerste van de maand weer een dag om naar uit te kijken! In deze blog vertel ik je hoe een geïntegreerd kassasysteem je administratie een stuk makkelijker kan maken.

Welke type salons hebben een kassasysteem nodig?

Niet alleen cafés en winkels, maar ook kapsalons en schoonheidssalons hebben een kassasysteem nodig om hun werkdag soepeler te laten verlopen. Een digitaal kassasysteem gecombineerd met slim afsprakenbeheer kan jouw salon transformeren.

Ik deel 5 redenen met je waarom het voor jouw salon onderneming een slim idee is om over te stappen op een online kassasysteem:

1. Tijdsbesparing

Een online kassasysteem automatiseert veel administratieve taken, zoals het bijhouden van betalingen, het genereren van facturen en het bijwerken van de boekhouding. Dit bespaart jou als saloneigenaar natuurlijk kostbare tijd die je kan besteden aan je klanten en het verbeteren van je diensten.

2. Nauwkeurig en vermindert fouten

We zijn allemaal menselijk, maar vooral bij het beheren van je administratie liggen verkeerde berekeningen of verkeerd geregistreerde boekingen op de loer. Met een kassasysteem minimaliseer je deze fouten en zorg je voor een nauwkeurige en betrouwbare administratie.

3. Real-time inzichten in je financiën

Je hebt op ieder moment inzicht in je financiële situatie, wat verrassingen aan het einde van de maand voorkomt. Bekijk op elk moment je omzet, uitgaven en winst zodat jij altijd geïnformeerde zakelijke beslissingen kan maken.

4. Efficiënte boekhouding

Met een digitaal kassasysteem kun je eenvoudig je gegevens delen met je boekhouder, wat de boekhouding sneller en makkelijker maakt.

5. Voorraadbeheer made easy

Veel digitale kassasystemen hebben ook voorraadbeheer, zodat je makkelijk jouw voorraad kan bijhouden en beheren.

Hoe werkt een digitaal kassasysteem?

Ben je er klaar mee om maandelijks door je financiële papierwerk te ploeteren en eindeloos tijd kwijt te zijn aan de boekhouding? Zonder een goed kassasysteem verandert je administratie al snel in een chaos, met foutjes als gevolg. Maar met een geïntegreerd kassasysteem hou je altijd het overzicht en weet je precies wie wat wanneer heeft betaald. Dit geeft niet alleen jou rust en controle, maar zorgt ook voor een professionele uitstraling naar je klanten met automatische, foutloze facturen.

Een verbeterde klantervaring

Met een goed beheerd kassasysteem straal je als salonhouder professionaliteit uit en versterk je het vertrouwen van je klanten. Het betalingsproces verloopt soepeltjes en razendsnel, waardoor niemand hoeft te wachten. Snelle, stressvrije betalingen zorgen voor blije klanten, omdat zowel jij als je klanten kostbare tijd besparen. Bovendien biedt een geïntegreerd systeem, zoals het kassasysteem van Salonized, extra mogelijkheden zoals de verkoop van cadeaubonnen. Dit bevordert klantloyaliteit en boost je omzet.

Wat kost gemiddeld een kassasysteem voor een salon?

Kijk je naar andere aanbieders dan verschillen de kosten voor een kassasysteem behoorlijk. Bij andere aanbieders heb je te maken met vaste kosten. Houd hier dus rekening mee wanneer je een keuze maakt voor een kassasysteem.

Eenmalige aanschafkosten

Andere online kassasysteem aanbieders:

» Hardware: een pinapparaat en/of een barcodescanner kan tussen de €500 en €2.000 kosten

» Software: licentiekosten voor kassasoftware liggen tussen de €300 en €1.500

Salonized Pay:

» Hardware: onze pinapparaten zijn verkrijgbaar vanaf €199

» Software: geen extra maandelijkse kosten voor licenties e.d.

Maandelijkse kosten

Andere online kassasysteem aanbieders:

» Softwareabonnement: gemiddeld tussen de €30 en €150 per maand.

» Transactiekosten: gemiddeld tussen de 1,5% en 3,5%.

Salonized Pay:

» Softwareabonnement: Salonized Pay is verkrijgbaar vanaf het Basic pakket, vanaf €35,- per maand

» Transactiekosten: je betaalt slechts 1,0% transactiekosten

Jouw oplossing: Het Salonized Kassasysteem

Met het Salonized kassasysteem krijg je een complete oplossing die perfect aansluit op al je financiële en administratieve behoeften. Of je nu online of offline betalingen wilt beheren, Salonized biedt een alles-in-één oplossing. Bekijk onze abonnementen hier.

Probeer Salonized gratis

Klanten kunnen gemakkelijk online betalen voor hun afspraken of ter plekke met het Salonized Pay pinapparaat, dat direct is gekoppeld aan je systeem. En het beste? Je betaalt slechts 1,0% transactiekosten met Salonized Pay.

Alle transacties in je salon worden automatisch vastgelegd en geëxporteerd voor je boekhouding. Zodra een klant heeft betaald, kun je simpelweg de factuur via e-mail versturen.

En als je dagelijkse contante betalingen moet verwerken, kan dat ook zonder moeite. Met Salonized wordt betalingsbeheer een fluitje van een cent, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je klantenbestand en je salon laten groeien.

Kies voor Salonized

Met Salonized wordt het beheren en boekhouden van je betalingen een fluitje van een cent. Je bespaart tijd, voorkomt foutjes en biedt je klanten een eersteklas betalingservaring - allemaal met één geïntegreerd systeem. Zeg vaarwel tegen rommelige financiële administratie en ingewikkelde contante afhandelingen.

NIEUW! Salonized Pay

Van boeking tot betaling in één soepele beweging

Amber Provoost

Content Marketing Lead

Amber houdt van 90’s dance classics, speciaalbiertjes en sprankelende lichtshows. Als onderdeel van het Growth Marketing team inspireert ze je graag via haar betoverende copy en deelt ze met alle liefde al haar kennis in haar blogs.

Maak in twee eenvoudige stappen je account aan

Of je nu alleen werkt of in een team; Salonized staat klaar voor jou. Eenvoudig, maar zeer effectief.

Aan de slag 14 dagen gratis proefperiode